Hou je van koken? Maak er je werk van!

Sta je graag in de keuken? Hoe zou je het vinden om nog meer mensen te laten genieten van jouw kookvaardigheden? Dat kan als kok in de horeca! Je kunt nu een praktische opleiding volgen voor het mbo-certificaat Koken. Daarmee ben je assistent-kok en kun je verder doorleren tot een zelfstandig werkende kok. Het kost je niets en je kunt meteen aan de slag!

Wat is Koken in de horeca?

Koken in de horeca is een korte opleiding voor het werken in een horeca-keuken. De opleiding is vooral praktijkgericht. Daarnaast is er veel aandacht voor hygiëne in de keuken en voedselveiligheid. De opleiding duurt gemiddeld 10 weken.

Voor wie

Koken voor horeca is er voor iedereen graag in een horeca-keuken wil werken. Het maakt niet uit of je al werkt, werkzoekend bent of een uitkering hebt.  Als je al in de horeca werkt, is deze opleiding een mooie verbreding van je vakvaardigheden.

Wat leer je precies?

Je leert vooral praktische vaardigheden, zoals:

  • Voorbereidende werkzaamheden
  • Bereiden gerechten en componenten
  • Afwerken van gerechten voor uitgifte
  • Schoonmaken in de keuken
  • Controleren en opslaan van voorraad

Meteen werken of doorleren?

Na afronding krijg je een mbo-certificaat dat wordt geregistreerd in het officiële diplomaregister. Daarmee ben je klaar om aan de slag te gaan. Werkgevers willen je graag in dienst nemen! Ook kun je makkelijker doorleren tot zelfstandig werkende kok. Dat kan ook terwijl  je werkt!

Inschrijving Koken in de horeca is gesloten

Helaas, de inschrijving is gesloten. Ga naar kansrijkberoep.nl voor andere opleidingen en volg ons op Instagram en Facebook.

Dit formulier kan op dit ogenblik niet ingevuld worden.