< Terug naar home
  • #friesland
  • #groningen
  • #metaal
  • #nauwkeurig
  • #noord-drenthe

Werken als verspaner

Wat doe je als verspaner?

Als verspaner bewerk je materialen op een draai- of freesbank. Jij draait, freest, slijpt en polijst materialen zoals aluminium, keramiek en titanium. Soms bedien je machines met de hand, soms zijn ze computergestuurd. Je werkt aan assen van auto’s of scheepsmotoren, flenzen, onderdelen van machines, noem maar op.

Wat moet je kunnen als verspaner?

Wat je ook maakt, je bent zeer zorgvuldig en nauwkeurig. Aan de hand van een tekening ga je aan de slag en je bent pas tevreden als het precies past! Technisch inzicht en gevoel voor natuur- en wiskunde heb je wel nodig in dit beroep.

Waar ga je werken als verspaner?

Als verspaner ga je werken bij metaalconstructiebedrijven en machinefabrieken. Er zijn verschillende werkgevers in Friesland en Groningen die jou graag een kans willen geven in dit mooie vak. We zoeken een werkgever in de buurt van je eigen woonplaats

Deze scholing kun je volgen om verspaner te worden

Je kunt nu een opleidingstraject volgen van 10 weken. Je krijgt 2 dagen per week  theorieles in Drachten. Daarnaast loop je een aantal dagen stage. Na je opleiding krijg je een bewijs van deelname en een contract van minimaal 6 maanden bij een van de deelnemende werkgevers. Elke vijf weken start een nieuwe groep.

Jouw gegevens

Inschrijvingen nieuw

Algemene gegevens

Contactgegevens

Gemeente

CV + Eventueel bericht

Maximale uploadgrootte: 268.44MB