< Terug naar home
  • #buiten
  • #montage
  • #op hoogte

Werken als monteur zonnepanelen

Wat doe je als monteur zonnepanelen?

In een team monteer je zonnepanelen op platte en hellingdaken. De montage begint met een frame dat met grote precisie op het dak wordt bevestigd. Daarop worden de panelen vastgeschroefd en stroomkabels aangelegd. Je komt in contact met klanten (huisadres). Ook kan het zijn dat je werkzaam bent in zonneparken. Dan installeer je de panelen in een park. Kijk ook eens op voorlichtingsbijeenkomstmonteurzonnepanelen

Wat moet je kunnen als monteur zonnepanelen?

Technisch inzicht, handigheid en kunnen genieten van het werk dat je hebt opgeleverd, zijn belangrijk. Je werkt vaak op hoogte en op schuine oppervlakken. Van groot belang is daarom aandacht voor veiligheid van jezelf en van je collega’s. Als je klantcontact hebt dan zijn communicatieve vaardigheden belangrijk. Ook moet je representatief zijn. Deze aspecten zijn niet belangrijk als je in een zonnepark werkt.

Waar ga je werken als monteur zonnepanelen?

Je gaat meestal werken bij installatiebedrijven die zonnepanelen installeren op woonhuizen en bedrijfsgebouwen. De locaties zijn verspreidt over onze regio, maar ook daarbuiten. Want veel installatiebedrijven werken landelijk. Het kan voorkomen dat je elders in het land werkt en overnacht. Dat hoeft niet zo te zijn. Dit gaat in overleg. Het bezit van een rijbewijs, of het willen behalen van een rijbewijs is een vereiste als je voor dit beroep kiest.

Deze scholing kun je volgen om monteur zonnepanelen te worden

In Groningen kun je een opleiding volgen tot monteur zonnepanelen. De opleiding is gericht op de installatie van de panelen op daken of in parken. Na je opleiding krijg je een contract van 6 maanden en ga je meteen aan de slag.

 

Jouw gegevens

Inschrijvingen nieuw

Algemene gegevens

Contactgegevens

Gemeente

CV + Eventueel bericht

Sleep je bestanden hierheen, of klik hier om ze te selecteren Kies bestand
Maximale uploadgrootte: 25.17MB