< Terug naar home
  • #buiten
  • #groningen
  • #montage
  • #noord-drenthe
  • #op hoogte

Werken als monteur zonnepanelen

Wat doe je als monteur zonnepanelen?

Samen met je team monteer je zonnepanelen op daken van woningen en kantoren. Je werk begint met het plaatsen van een frame. Dat is precisiewerk. Daarop schroef je panelen en sluit je kabels aan. Daarna check je of alles werkt en netjes is achtergelaten. In het pand leggen monteurs binnenwerk de leidingen naar de meterkast aan.

Wat moet je kunnen als monteur zonnepanelen?

Technisch inzicht, handigheid en kunnen genieten van het werk dat je hebt opgeleverd, zijn belangrijk. Je werkt vaak op hoogte en op schuine oppervlakken. De veiligheid van jezelf en van je collega’s verlies je nooit uit het oog. Het bezit van een rijbewijs is een vereiste als je voor dit beroep kiest.

Waar ga je werken als monteur zonnepanelen?

De locaties waar je gaat werken zijn voornamelijk woningen of bedrijfspanden in het Noorden van Nederland. Soms moet je dus even een stukje rijden. Maar geen klus is hetzelfde. Je hebt veel afwisseling in het werk.

Deze scholing kun je volgen om monteur zonnepanelen te worden

In Tynaarlo kun je een gedegen opleiding volgen tot monteur zonnepanelen. De opleiding is gericht op de installatie van de panelen op daken en het binnenwerk. Na je opleiding krijg je een contract van 7 maanden en ga je meteen aan de slag. De opleiding duurt 8 weken en kun je volgen met behoud van je uitkering!

Jouw gegevens

Inschrijvingen nieuw

Algemene gegevens

Contactgegevens

Gemeente

CV + Eventueel bericht

Maximum file size: 268.44MB