< Terug naar home
  • #aanpakken
  • #buiten
  • #doorleren
  • #groningen
  • #noord-drenthe

Werken als (hulp)monteur distributie gas water en elektra

Wat doe je als (hulp)monteur distributie gas water en elektra?

Samen met collega monteurs zorg je voor de aanleg en onderhoud van kabels en pijpleidingen voor gas, water en licht. Graafwerk met en zonder machine hoort erbij. Verder komen het maken van aansluitingen en het uitvoeren van meetwerk veel voor. Als (hulp)monteur distributie gas water en elektra werk je veel in de buitenlucht.

Wat moet je kunnen als (hulp)monteur distributie gas water en elektra?

Je bent een aanpakker met technisch inzicht. Of je nou werkt met de schep of met een machine, voor dit werk is een fysiek sterk lichaam belangrijk. Je hebt altijd oog voor de veiligheid van jezelf en je collega’s. Belangrijk is dat je je wilt ontwikkelen in een prachtig en zeer nuttig beroep met toekomst. Een rijbewijs of ermee bezig zijn is een voordeel.

Waar ga je werken als (hulp)monteur distributie gas water en elektra?

Je gaat werken voor bedrijven die zich bezig houden met de ondergrondse infrastructuur. Ze werken vaak in opdracht van overheden, zoals Rijkswaterstaat, waterschappen, provincies en gemeentes. Het werk is meestal in de buitenlucht op nieuwbouwterreinen en langs wegen. Je kunt ook aan de slag bij de aanleg van glasvezelnetwerken (internet).

Deze scholing kun je volgen om (hulp)monteur distributie gas water en elektra te worden.

Je kunt een opleidingstraject volgen tot niveau 2 hulpmonteur. Je kunt kiezen uit diverse richtingen binnen dit vakgebied. Dit traject is een combinatie van leren en werken. Rond je dit traject goed af dan kom je direct bij een werkgever in dienst en bestaat er de mogelijkheid om door te leren tot monteur niveau 3.

 

Jouw gegevens

Inschrijvingen nieuw

Algemene gegevens

Contactgegevens

Gemeente

CV + Eventueel bericht

Maximum file size: 268.44MB