< Terug naar home
  • #friesland
  • #groningen
  • #noord-drenthe
  • #sociaal
  • #styling

Werken als leerling-opticien

Wat doe je als leerling-opticien?

Als leerling-opticien ondersteun je de opticien bij het afnemen van een oogmeting bij de klant. Je adviseert klanten bij hun zoektocht naar een nieuwe bril, je zorgt ervoor dat de winkel er netjes uitziet en je zorgt dat het assortiment brillen in de winkel gevarieerd en goed aangevuld is.

In Nederland dragen meer dan 9 miljoen mensen een bril en/of contactlenzen. Nog veel meer mensen hebben een zonnebril. Of twee. Of misschien wel tien. Kortom, voor de één is een bril onmisbaar, voor de ander een fashionstatement.

Wat moet je kunnen als leerling-opticien?

Vertel jij je vrienden graag wat ze wel, of soms vooral niet, moeten dragen en valt een nieuw kapsel jou meteen op? Dan vind je het vast ook leuk om in een optiekwinkel te werken en daar je klanten te helpen en adviseren. Netjes en zorgvuldig werken en goed Nederlands kunnen spreken zijn hierbij wel handig.

Waar ga je werken als leerling-opticien?

Wij hebben een lange lijst van opticiens die een stageplek willen bieden aan deelnemers aan dit leer-werktraject. We doen ons best om een opticien voor je te zoeken die dicht bij jou in de buurt is.

Deze scholing kun je volgen om leerling-opticien te worden

Je volgt een leerwerktraject van drie maanden bij een onderwijsinstelling in Zwolle. Je krijgt daar een dag per week theorieles en loopt verder twee dagen per week stage bij een opticien bij jou in de buurt. Na drie maanden kun je meteen aan de slag (zoveel mogelijk) bij dezelfde opticien als waar je je stage liep.

Wil je na dit traject verder leren? Je kunt dan de BBL-opleiding Opticien (niveau 4) volgen of een andere opleiding voor de optiek-sector. Natuurlijk krijg je vrijstelling voor het deel dat je al met het mbo-certificaat hebt behaald.

Jouw gegevens

Inschrijvingen nieuw

Algemene gegevens

Contactgegevens

Gemeente

CV + Eventueel bericht

Maximale uploadgrootte: 268.44MB