Lasser
- #aflassen
- #Basislasser
- #BMBE
- #groningen
- #lassen
- #MAG
- #NIL
- #noord-drenthe
- #TIG
- #VCA
- #werkenmetjehanden
Lasser
Samen met een ervaren vakman richt je je als beginnend lasser (Basislasser) op het aflassen, onderhouden en repareren van metaalconstructies. Binnen het leerbedrijf en op locatie. Als je het vak goed onder de knie hebt kun je aan het werk bij het leer- of ander bedrijf in de metaal- en constructietechniek, installatietechniek, (scheeps)bouw of machine-industrie.
Nog geen ervaring? Volg het opleidingstraject
Het opleidingstraject Lasser bereidt je zonder enige kennis of ervaring in minimaal 10 weken (4 dagen per week) voor op uitstroom naar een betaalde baan of een niveau 2 opleiding. Het aantal praktijkuren, theorie-uren en de duur van het traject worden afgestemd op je startniveau en voortgang, maar je bent minimaal leerbaar voor niveau 2 (Basislasser). De opleider zorgt voor een leer-werkplek, werkkleding en gereedschappen, VCA- en NIL-certificering (BMBE, Mag of Tig niveau 2) en persoonlijke begeleiding. Je loopt altijd mee met ervaren lassers die je de kneepjes van het vak in de praktijk leren.
NIL-lasdiploma of -praktijkcertificaat
NIL – Nederlands Instituut voor Lastechniek – is het kennis- en certificatie-instituut voor lastechniek. Met een NIL-praktijkcertificaat of -lasdiploma kun je aantonen dat je over de juiste lastechnische- kennis en vaardigheden beschikt. Nationaal en internationaal worden er steeds scherpere eisen gesteld aan de kwaliteit van laswerk.
VCA-certificaat
Bij alle opleidingstrajecten is het behalen van het VCA-certificaat inbegrepen. Met een VCA-certificaat op zak voldoe je aan alle wetgeving op het gebied van veiligheid op de werkvloer. Bijna alle werkgevers eisen tegenwoordig dat je als werknemer in het bezit bent van een VCA-certificaat.
Locaties/opleiders
De opleiding Lassen wordt op de volgende locaties gegeven: FlexExpert, Metaal en Scheepsbouw Opleidingen (MSO) in Groningen; Afeer, Lacollege in Winschoten; Wedeka in Stadskanaal; Noorderhuizen in Uithuizen.
Tijdens het telefoongesprek wat volgt na je inschrijving, kun je doorgeven naar welke opleider je voorkeur uit gaat.
Jouw gegevens
Deel dit beroep
Een initiatief van Werk in Zicht, het samenwerkingsverband van UWV, sociale diensten en Werkpleinen in de arbeidsmarktregio Groningen en Noord-Drenthe.
Dit project is mede mogelijk gemaakt door Nationaal Programma Groningen.