< Terug naar home
  • #groningen
  • #noord-drenthe
  • #organiseren
  • #sociaal

Werken als doktersassistent

Jonge vrouwelijke doktersassistent

 

Wat doe je als doktersassistent?

Je bent het eerste aanspreekpunt voor patiënten van een ziekenhuis of een huisartspraktijk. Patiënten met vragen en afspraakverzoeken komen bij jou terecht. Jij schat in hoe snel een klacht moet worden behandeld, geeft informatie en advies. Achter de balie zorg jij dat alles organisatorisch en administratief goed is geregeld. Ook help je met medische handelingen. Bijvoorbeeld het geven van een injectie. Kortom een beroep met veel afwisseling en verantwoordelijkheid.

Wat moet je kunnen als doktersassistent?

Schuilt er in jou een soort medische speurneus? Professionele nieuwsgierigheid is in dit beroep een prima eigenschap! Want patiënten weten soms niet goed uit te leggen welke klachten ze precies hebben. Daarbij komen goede sociale, communicatieve en luistervaardigheden ook van pas.

Waar ga je werken als doktersassistent?

Een huisartsenpraktijk of een afdeling van een ziekenhuis zijn de meest voorkomende werkplekken. Er zijn ook andere zorginstellingen waar je aan de slag kunt. Zoals de GGD, arbodiensten en opvangcentra voor vluchtelingen

 

Deze scholing kun je volgen om doktersassistent te worden

Je kunt nu een praktische opleiding volgen tot entree doktersassistent. Met je behaalde verklaring ben je klaar om  te starten. En heb je een grote kans op een baan van minimaal 6 maanden! Bovendien krijg je met deze verklaring vrijstellingen in de opleiding tot volwaardige MBO-doktersassistent.

 

Evenementen

Doktersassistent voorlichting

Datum: 7 september 2022

Na jouw aanmelding nemen wij binnen vijf werkdagen contact met jou op, dan vertellen wij meer over de tijd en locatie van dit evenement

Jouw gegevens

Inschrijvingen nieuw

Algemene gegevens

Contactgegevens

Gemeente

CV + Eventueel bericht

Maximale uploadgrootte: 268.44MB