< Terug naar home
  • #distributiecentrum
  • #groningen
  • #noord-drenthe

Werken als assistent transport en logistiek

 

Wat doe je als assistent transport en logistiek?

Je houdt je bezig met praktische werkzaamheden in bijvoorbeeld een distributiecentrum. Dat kan het beladen van  vrachtwagens zijn, maar ook het verzamelen van producten voor een bestelling. Met steekwagens, heftrucks, reachtrucks en tilrobots werk je tussen hoge stellingen. En zorg je dat de juiste lading, op het juiste moment, op het juiste laadperron staat.

Wat moet je kunnen als assistent transport en logistiek?

Klanten verwachten dat een bestelling op tijd en in goede staat wordt geleverd. Dus de tijdsdruk kan hoog zijn. Als assistent transport en logistiek hou jij het hoofd koel en zorg je dat alles op rolletjes verloopt. Daarnaast heb je altijd oog voor de veiligheid van jezelf en je collega’s.

Waar ga je werken als assistent transport en logistiek?

Je kunt gaan werken bij een transportbedrijf, magazijnen of in distributiecentra. Die vind je vaak bij knooppunten van snelwegen of aan de randen van steden. Kijk maar eens langs de a7 bij Groningen, of bij Heerenveen of bij Veendam langs de N33.

Nog geen ervaring? Volg het opleidingstraject

Het opleidingstraject assistent Transport en Logistiek bereidt je zonder enige kennis of ervaring  voor op uitstroom naar een betaalde baan of een BBL-opleiding. Het aantal praktijkuren, theorie-uren en de duur van het traject worden afgestemd op je niveau en voortgang. De opleider zorgt voor een leer-werkplek, werkkleding en gereedschappen en persoonlijke begeleiding, tijdens én na het traject.

Het behalen van certificaten zoals Heftruck certificaat, reachtruck certificaat, BHV certificaat, VCA Basis –certificaat behoort ook tot de mogelijkheden.

Op welke locatie wil je deze opleiding volgen?

De opleiding Assistent Transport en Logistiek wordt gegeven op de volgende locaties: Wedeka in Stadskanaal en Afeer in Winschoten. Tijdens het telefoongesprek wat volgt na je inschrijving, kun je doorgeven naar welke opleider je voorkeur uit gaat.

Jouw gegevens

Inschrijvingen nieuw

Algemene gegevens

Contactgegevens

Gemeente

CV + Eventueel bericht

Maximum file size: 268.44MB