< Terug naar home
  • #friesland
  • #schilderbedrijven
  • #VCA

Werken als assistent schilder

Wat doe je als assistent schilder?

Wanden, plafonds, muren, kozijnen en ramen. Er is veel werk voor schilders. Dat werk bestaat uit schuren, kaal schrapen, houtrot behandelen en lakken. De laatste fase van het schilderwerk is het aflakken. Daarna kijk je met veel plezier op het  zichtbare resultaat van je werk.

Wat moet je kunnen als assistent schilder?

Schilderen is lichamelijk best zwaar. Een gezond lichaam is belangrijk. Netjes en veilig kunnen werken zijn goede eigenschappen voor dit werk. Maar boven alles staat je motivatie. Zie jij jezelf al met een kwast op een overdekte bouwsteiger staan?

Waar ga je werken als assistent schilder?

Schilderbedrijven in Friesland en daarbuiten, staan te springen om nieuwe vakkrachten. Ook bij jou in de buurt. Het kan gaan om nieuwbouw, verbouwingen en restauratie. Je werkt binnen en buiten, afhankelijk van het soort werk.

Deze scholing kun je volgen om assistent schilder te worden

Je kunt nu een opleiding tot assistent schilder volgen bij GAP Academy. In 16 weken leer jij alle basiskennis voor dit kleurrijke vak. Na afloop krijg je een certificaat en een vca-diploma. Daarna gaan we voor jou op zoek naar een baan in jouw regio.

Jouw gegevens

Inschrijvingen nieuw

Algemene gegevens

Contactgegevens

Gemeente

CV + Eventueel bericht

Maximale uploadgrootte: 268.44MB